Sushi met groenten

426bcbb539d36a7de40838bb94d8bdb2

Zelf sushi rollen doe je met behulp van een bamboematje. Zo maak je stevige rolletjes.

Zelf sushi rollen doe je met behulp van een bamboematje. Zo maak je stevige rolletjes.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g sushirijst
  • 3 el rijstazijn
  • 1 snuifje fijne suiker
  • 200 g wortelen
  • 200 g knolselderij
  • 200 g groene selderij
  • 200 g sucrine (little gem)
  • 1 handvol mesclun en 4 takjes munt voor de afwerking
  • 4 el mayonaise
  • 4 el plattekaas
  • 1/2 tl wasabipasta
  • 8 vellen nori

Voor de vinaigrette:

  • 3 el olie
  • 1 tl sterke mosterd
  • sap van 1 citroen

Bereiding

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en breng op smaak met de rijstazijn, de suiker en een snuifje zout.
  2. Schil de wortelen, de knolselderij en de groene selderij. Was de groenten, samen met de sucrine, de mesclun en de munt. Snijd de groenten in fijne julienne en de sucrine in reepjes.
  3. Meng de mayonaise, de plattekaas en de wasabi door elkaar in een kom. Voeg de julienne van groenten toe en schep voorzichtig door elkaar. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
  4. Leg een vel nori met de gladde kant naar onderen op een bamboematje. Spreid een beetje sushirijst uit over de onderste rand en schik er de groenten en de sucrine op. Rol de nori op met behulp van het bamboematje. Druk de rol stevig aan en verwijder het bamboematje. Maak de overige sushirollen op dezelfde manier.
  5. Maak de vinaigrette. Roer alle ingrediënten door elkaar in een kommetje en kruid met peper en zout.
  6. Snijd de sushirollen met een scherp en vochtig mes schuin in tweeën. Schik op borden en lepel er de vinaigrette rond. Werk af met de mesclun en de munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content