Ingrediënten

Voor 4 personen

200 g sushirijst, 3 el rijstazijn, 1 snuifje fijne suiker, 200 g wortelen, 200 g knolselderij, 200 g groene selderij, 200 g sucrine (little gem), 1 handvol mesclun en 4 takjes munt voor de afwerking, 4 el mayonaise, 4 el plattekaas, 1/2 tl wasabipasta, 8 vellen nori

Voor de vinaigrette: 3 el olie, 1 tl sterke mosterd, sap van 1 citroen

Bereiding

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en breng op smaak met de rijstazijn, de suiker en een snuifje zout.
  2. Schil de wortelen, de knolselderij en de groene selderij. Was de groenten, samen met de sucrine, de mesclun en de munt. Snij de groenten in fijne julienne en de sucrine in reepjes.
  3. Meng de mayonaise, de plattekaas en de wasabi door elkaar in een kom. Voeg de julienne van groenten toe en schep voorzichtig door elkaar. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
  4. Leg een vel nori met de gladde kant naar onderen op een bamboematje. Spreid een beetje sushirijst uit over de onderste rand en schik er de groenten en de sucrine op. Rol de nori op met behulp van het bamboematje. Druk de rol stevig aan en verwijder het bamboematje. Maak de overige sushirollen op dezelfde manier.
  5. Maak de vinaigrette. Roer alle ingrediënten door elkaar in een kommetje en kruid met peper en zout.
  6. Snij de sushirollen met een scherp en vochtig mes schuin in tweeën. Schik op borden en lepel er de vinaigrette rond. Werk af met de mesclun en de munt.
Voor 4 personen200 g sushirijst, 3 el rijstazijn, 1 snuifje fijne suiker, 200 g wortelen, 200 g knolselderij, 200 g groene selderij, 200 g sucrine (little gem), 1 handvol mesclun en 4 takjes munt voor de afwerking, 4 el mayonaise, 4 el plattekaas, 1/2 tl wasabipasta, 8 vellen nori Voor de vinaigrette: 3 el olie, 1 tl sterke mosterd, sap van 1 citroen