Summerpudding met ijs van Elixir d’Anvers
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
1 klein witbrood
van 2 dagen oud
250 g kleine aardbeien
250 g frambozen
250 g braambessen
150 g bosbessen
150 g aalbessen
600 g griessuiker
IJs
1/2 l melk
1 vanillestok
150 g griessuiker
4 eierdooiers
2 dl room
6 cl Elixir d’Anvers
De bodem van een terrinevorm van 26 bij 12 cm bekleden met korstloze sneden brood. Het fruit schoonmaken en samen met de suiker zachtjes aan de kook brengen. Het fruit laten afkoelen, voorzichtig in de terrine gieten en afdekken met brood. De terrine onder gewicht minimum 5 dagen in de koelkast bewaren. De vorm in heet water dompelen, keren en met een elektrisch mes versnijden.
Het ijs bereiden. De melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen. De eierdooiers met de suiker kloppen tot de massa wit uitslaat. De kokend hete melk door het dooiermengsel roeren. De crème laten afkoelen. De vanillestok verwijderen. De lichtgeklopte room en de Elixir d’Anvers door de crème spatelen. Het ijsbeslag in een ijsturbine tot ijs draaien.
De sneden zomerpudding en het ijs op bordjes schikken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier