Summer Pudding

© Regula Ysewyn
  • Moeilijkheid

Voor een puddingkom of Charlotte-mal van 17 cm (N°30), je kunt ook een rechthoekige cakevorm gebruiken:

650 g frambozen

150 g braambessen

100 g rode bessen of zwarte bessen of een zak diepgevroren bosvruchten

50 g suiker

1 wit brood

Bereidingswijze:

Bestrijk de vorm met boter en bedek hem met huishoudfolie zodat je de pudding gemakkelijk kunt verwijderen als hij alle sappen geabsorbeerd heeft.

Warm alle bessen samen met de suiker zachtjes op in een sauspan tot er zich karmozijnrode sappen vormen, niet langer dan 2 tot 3 minuten. Als je diepgevroren vruchten gebruikt – een goed en goedkoop alternatief – zul je de vruchten iets langer moeten stoven. Laat afkoelen.

Snijd een cirkel of rechthoek uit het brood die op de bodem van de vorm past. Snijd nu de rest van het brood in trapezevormige sneetjes van 1 centimeter dik zodat ze mooi passen in de smaller wordende kom. Als je een vorm met rechtopstaande rand gebruikt, snijd dan enkel de korsten weg. Bij dit recept moeten de korsten echt wel verwijderd worden.

Zorg ervoor dat de broodwand mooi gevormd is zodat de vulling blijft zitten. Lepel nu de bessen in de vorm en laat zo veel mogelijk vruchtensap in de sauspan zitten.

Bedek de pudding met een laagje brood dat als bodem zal fungeren en overgiet met een deel van het vruchtensap, maar niet te veel. Bewaar de rest van het vruchtensap voor bij het serveren.

Vouw de huishoudfolie dicht en bedek de pudding met een bord of ander deksel en plaats daar gewicht op. Ik gebruik bijvoorbeeld blikken tomaten.

Laat een nacht trekken in de koelkast zodat alle sappen mooi geabsorbeerd kunnen worden.

Wanneer je wilt serveren, open de folie, plaats een serveerschaal op de bovenkant en draai om.

Overgiet met het vruchtensap en serveer met slagroom.

(Uit het boek ‘Pride and Pudding’ van Regula Ysewijn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content