Summer Pudding met rood fruit

  • Moeilijkheid

Zin in een zomers dessert? Probeer dan deze Summerpudding.

Voor 4 personen:

500 gram rood fruit: frambozen, bosbessen (een beetje) zwarte bessen, braambessen, aalbessen…

90 gram griessuiker

7 gram gelatinepoeder

15 cl dikke room

1 el koud water

1 tot 2 grote sneden wit brood

vruchten voor het garnituur

Was de vruchten voorzichtig, laat uitlekken en verwijder de steeltjes. Leg het fruit in een pan met antikleeflaag en bestrooi met de suiker. Verwarm op zacht vuur zodat de suiker oplost en een beetje sap uit de vruchten vrijkomt. Laat niet koken, want dan verliezen de vruchten hun versheid. Roer ook niet te veel om het fruit zo heel mogelijk te laten. Neem de pan van het vuur. Meng de gelatine in een kopje met het koude water. Verwarm au bain-marie en giet over de vruchten. Snij de korstjes van het brood en snij de sneden in reepjes van 5 mm dik. Bedek de bodem en de boord van individuele vormpjes met de reepjes brood. Schik middenin de vruchten met hun sap en druk lichtjes aan met een spatel zodat het brood het sap kan opslorpen. Dek de puddinkjes af met een rond schijfje brood dat precies de maat van de puddingvorm heeft. Zet de vormpjes in een schaal. Dek af met boterhampapier en plaats een gewicht erbovenop (een plank bijvoorbeeld). Zet minstens 24 uur in de koelkast. Haal vlak voor het opdienen de puddinkjes uit hun vorm, schik in het midden van een bord, breng de room eromheen aan en versier met enkele rode vruchten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content