Strudel van aardappel, prei en geitenfilet
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
125 g strudeldeeg
100 g farce van ganzenlever en gevogelte
200 g gekookte aardappelen
100 g wit van prei
0,5 kg geitenfilet
50 g kruiden uit de Alpen (tijm, rozemarijn, wilde peterselie, marjolein en groene munt)
Albuferasaus :
1 dl geconcentreerde gevogeltebouillon
liaison van 1 eigeel en 0,5 dl room
peper uit de molen
zeezout
Farce :
100 g kippenborst
100 g ganzenlever
1 ei
1 dl room
peper
zeezout
De geitenfilet aanbakken aan alle kanten, kruiden en in de koelkast zetten. De farce bereiden. De ingrediÔnten koud vermalen in de blender van een mixer en de puree door een grove zeef halen. Het wit van de prei wassen en gaarkoken. De gekookte aardappelen in dunne schijven snijden. Het strudeldeeg dun uitrollen en bedekken met een laagje prei en gevogeltefarce. Terug een laagje prei aanbrengen en daar de aardappelschijfjes op schikken. Bestrooien met gehakte kruiden. De aangebraden filet op de kruiden leggen en het deeg met de ingrediÔnten oprollen. De strudel 20 minuten bakken in een oven van 180. De Albufera-saus bereiden. De bouillon aan de kook brengen, de liaison toevoegen en voorzichtig binden tot een schuimige massa. De strudel in schijven snijden en met de saus serveren. Versieren met Alpenkruiden.
Strudeldeeg bereidt men door in een kom 1 kopje lauw water met 1 mespuntje zout, 1 koffielepel azijn, 1 eierdooier en 1 dessertlepel olie door elkaar te kloppen. Doe 250 g glutenrijke bloem in een kom, maak er een kuil in en doe daarin het voorbereide mengseltje. Werk dat alles met 2 messen door elkaar en kneed het deeg elastisch met koele hand. Maak een bal van het deeg, leg deze op een met bloem bestoven plank, leg er een met kokend water omgespoelde bak over en laat het deeg 1 uur rusten. Het deeg op een met bloem bestoven doek uitrekken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier