Ingrediënten

Voor 8:

  • 1 pak kruimeldeeg
  • 450 g gele stroop (golden syrup)
  • 25 g boter
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1,5 citroen
  • 100 g wit broodkruim (van oudbakken brood)
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 25 g blauwe rozijnen
  • 1 eiwit, licht geklopt

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm van 22 cm (liefst met losse bodem) met het kruimeldeeg. Verwarm de stroop in een pannetje met de boter, citroenrasp en -sap. Haal de pan van het vuur als de stroop warm is en voeg het broodkruim en fruit toe. Giet het mengsel in de taartvorm en bestrijk de randen met eiwit. Bak de taart 30 minuten in de oven. Dien warm op met ijskoude room of vanilleijs.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm van 22 cm (liefst met losse bodem) met het kruimeldeeg. Verwarm de stroop in een pannetje met de boter, citroenrasp en -sap. Haal de pan van het vuur als de stroop warm is en voeg het broodkruim en fruit toe. Giet het mengsel in de taartvorm en bestrijk de randen met eiwit. Bak de taart 30 minuten in de oven. Dien warm op met ijskoude room of vanilleijs.