Streusseltaart met rabarber
Voor 6:
Voor 6:
Voor het kruimeldeeg:
250 g meel
50 g suiker
125 g boter
1 ei
4 g zout
1 glas water
Voor het garnituur:
1 kg rabarber
150 g suiker
Voor de streussel:
100 g suiker
100 g meel
100 g boter
vanillesuiker
Bereid het kruimeldeeg door alle ingrediënten te mengen. Laat 1 uur op een koele plek staan. Spoel de rabarber schoon, schil en snij in stukjes van ongeveer 4 cm. Plet het kruimeldeeg met een roller tot 3 mm dikte. Leg deze schijf in de taartvorm. Leg de rabarber op de deegbodem en bestrooi met suiker.
Bereid de streussel: vermeng alle ingrediënten met de vingers en verbrokkel het verkregen deeg tussen de handpalmen tot kleine onregelmatige stukjes. Strooi deze deegkruimels over de hele taart. Zet de taart in een op 220°c voorverwarmde oven en laat 40 minuten bakken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier