Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 4 rijpe aardbeien
  • 25 ml bosaardbeienlikeur (crème de fraises des bois)
  • 4 grote muntblaadjes
  • 50 ml witte rum
  • 25 ml rozenwater
  • 1 el rietsuikersiroop
  • 4 ijsblokjes
  • geschaafd ijs, om te serveren

Pureer de aardbeien met de likeur en zeef de puree. Mix de aardbeienpuree met de muntblaadjes en doe in een cocktailshaker met de rum, het rozenwater, de siroop en ijsblokjes. Sluit de shaker goed af en schud op en neer tot er condensatie ontstaat.

Haal het dopje van de shaker en giet de daiquiri in een martiniglas op geschaafd ijs. Serveer meteen.

Pureer de aardbeien met de likeur en zeef de puree. Mix de aardbeienpuree met de muntblaadjes en doe in een cocktailshaker met de rum, het rozenwater, de siroop en ijsblokjes. Sluit de shaker goed af en schud op en neer tot er condensatie ontstaat. Haal het dopje van de shaker en giet de daiquiri in een martiniglas op geschaafd ijs. Serveer meteen.