Stracci aux Saint-Jacques

  • Moeilijkheid

8 schoongemaakte nootjes van sint-jacobsschelpen

1 dl droge witte wijn

40 g boter

zout

gemberwortel

Deeg :

250 g bloem

2 eieren

1 cl melk

1 cl olijfolie

20 g boter in een pan smelten, witte wijn toevoegen en aan de kook brengen. De nootjes uit de sint-jacobsschelpen in twee plakjes doormidden snijden. De plakjes 2 minuten in de saus meekoken en verwijderen. De saus verder inkoken en opwerken met klontjes malse boter. De gemberwortel schillen en raspen. Het raspsel met de vingers boven de saus uitpersen. De vrijkomende druppels gembervocht door de saus roeren. Sint-jacobsschelpen en saus bijkruiden met peper en zout.

Het deeg bereiden. De bloem in een hoopje op tafel leggen. Een kuiltje in het midden maken en hierin de eieren, melk en olijfolie doen. Het deeg en de andere ingrediënten met de vingertoppen tot een gladde massa kneden. De pasta tot 4 dunne “dekens” uitrollen. Deze enkele minuten in gezouten water koken en laten uitlekken. De deegdekens op de borden leggen en verfrommelen. De saus en de nootjes toevoegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content