Voor 4 personen:
2 preiwitten
1 courgette
2 knolvenkels
1 fijngehakte sjalot
boter
olijfolie
16 filets van grote zeetongen
24 rivierkreeftenstaartjes
24 segrijnslakjes
peper en zout
Voor de saus:
2 dl gesmolten boter
3 el fijngehakte bieslook
peper en zout
Snij de prei, courgette en venkel fijn en stoof de groenten samen met de sjalot in wat boter en olijfolie. Doe er een scheutje water bij en laat zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Snij de zeetongfilets in reepjes en doe ze na drie vierde van de kooktijd bij de groenten. Voeg vlak voor het einde de rivierkreeftenstaartjes en de segrijnslakjes toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over vier warme borden. Meng de ingrediënten voor de saus en warm ze lichtjes op. Geef apart bij het stoofpotje.
Recept: Johan Lismont – Ambrozijn
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier