Stoofpotje van zeetongsliertjes met segrijnslakjes en rivierkreeftjes

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 preiwitten
  • 1 courgette
  • 2 knolvenkels
  • 1 fijngehakte sjalot
  • boter
  • olijfolie
  • 16 filets van grote zeetongen
  • 24 rivierkreeftenstaartjes
  • 24 segrijnslakjes
  • peper en zout
Voor de saus
  • 2 dl gesmolten boter
  • 3 el fijngehakte bieslook
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snij de prei, courgette en venkel fijn en stoof de groenten samen met de sjalot in wat boter en olijfolie. Doe er een scheutje water bij en laat zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
  2. Snij de zeetongfilets in reepjes en doe ze na drie vierde van de kooktijd bij de groenten. Voeg vlak voor het einde de rivierkreeftenstaartjes en de segrijnslakjes toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel over vier warme borden. Meng de ingrediënten voor de saus en warm ze lichtjes op. Geef apart bij het stoofpotje.

Recept: Johan Lismont – Ambrozijn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content