Voor 4 personen:
12 opgerolde zeetongfilets (van tongen van 250 g elk)
peper en zout
2,5 dl kalfs- en gevogeltebouillon
250 g morieljes, geborsteld, schoongemaakt en versneden
50 g boter
versgeperst citroensap
Schik de opgerolde zeetongfilets in een beboterde ovenschotel en kruid met peper en zout. Laat de bouillon tot de helft inkoken en warm er op het einde even de morieljes in op, zodat ze hun aroma’s vrijgeven. Giet over de vis en zet afgedekt 5 minuten in een hete oven van 200°C. Snij de zeetongrolletjes in twee en verdeel ze over vier warme diepe borden. Lepel er de morieljes rond. Breng de bouillon met de boter aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de boter de saus begint te binden. Kruid met peper, zout en citroensap en lepel over de zeetongrolletjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier