Stoofpotje van zeeduivel met sjalot en tomatensaus

De zeeduivel is een bijzonder lelijke vis met een enorme kop. Meestal wordt alleen de staart ervan gebruikt, vandaar dat hij ook staartvis of lotte wordt genoemd. De vis is heerlijk stevig en sappig, uitermate geschikt dus voor een stoofpotje.

De zeeduivel is een bijzonder lelijke vis met een enorme kop. Meestal wordt alleen de staart ervan gebruikt, vandaar dat hij ook staartvis of lotte wordt genoemd. De vis is heerlijk stevig en sappig, uitermate geschikt dus voor een stoofpotje.

Voor 4 personen

  • 600 g zeeduivelfilet
  • 4 sjalotten
  • boter
  • 4 dl passata
  • peper en zout
  • fijngehakte peterselie

Bereiding

1. Snijd de zeeduivel in stukken van 2,5 cm dik. Pel de sjalotten en hak ze fijn.

2. Smelt boter in een pan en bak er de vis in aan. Bestrooi met de fijngehakte sjalot en voeg de passata toe. Laat 15 min. op een laag vuur stoven, tot de vis gaar is. Kruid met peper en zout en werk af met de peterselie.

3. Serveer met frieten of brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content