Stoofpotje van wijting met een herfsttintje

Wijting is een vissoort die enigszins lijkt op kabeljauw. Je kunt wijting bakken, stoven of roken. De vis is snel gaar, dus een korte bereidingstijd is aangewezen.
Wijting is een vissoort die enigszins lijkt op kabeljauw. Je kunt wijting bakken, stoven of roken. De vis is snel gaar, dus een korte bereidingstijd is aangewezen.
Voor 4 personen
600 g wijtingfilet
1 wit van prei
1 sjalot
10 spruiten
20 g snijbonen
100 g boterbonen
100 g boschampignons
1/2 dl gevogeltebouillon
50 g hoeveboter
olijfolie
4 eetlepels gehakte bieslook
20 g pistachenoten
1 teentje look
erwtenscheuten voor de garnering
nootmuskaat
peper en zout (Sel de Guérande)
1. Snijd de prei, de sjalot, de spruiten, de boterbonen en de snijbonen in stukjes en wok ze in wat olijfolie. Knijp er een beetje look bij. Kruid alles met zout, peper en nootmuskaat.
2. Snijd de wijtingfilets in stukken, doe ze in de wok en giet er de gevogeltebouillon bij. Laat alles garen.
3. Bak intussen de boschampignons mooi krokant, kruid ze met een weinig look, peper en zout. Houd ze warm.
4. Verdeel de groentjes en de vis over de 4 diepe borden.
5. Voeg bij de bouillon de 50 g hoeveboter en de versneden bieslook. Giet over de vis, verdeel er de champignons rond en bestrooi met de pistachenoten. Garneer met de erwtenscheuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier