Stoofpotje van wijting met een herfsttintje

0dfea960983eeeb077b935a45c9ddf70

Wijting is een vissoort die enigszins lijkt op kabeljauw. Je kunt wijting bakken, stoven of roken. De vis is snel gaar, dus een korte bereidingstijd is aangewezen.

Wijting is een vissoort die enigszins lijkt op kabeljauw. Je kunt wijting bakken, stoven of roken. De vis is snel gaar, dus een korte bereidingstijd is aangewezen.

Voor 4 personen

600 g wijtingfilet

1 wit van prei

1 sjalot

10 spruiten

20 g snijbonen

100 g boterbonen

100 g boschampignons

1/2 dl gevogeltebouillon

50 g hoeveboter

olijfolie

4 eetlepels gehakte bieslook

20 g pistachenoten

1 teentje look

erwtenscheuten voor de garnering

nootmuskaat

peper en zout (Sel de Guérande)

1. Snijd de prei, de sjalot, de spruiten, de boterbonen en de snijbonen in stukjes en wok ze in wat olijfolie. Knijp er een beetje look bij. Kruid alles met zout, peper en nootmuskaat.

2. Snijd de wijtingfilets in stukken, doe ze in de wok en giet er de gevogeltebouillon bij. Laat alles garen.

3. Bak intussen de boschampignons mooi krokant, kruid ze met een weinig look, peper en zout. Houd ze warm.

4. Verdeel de groentjes en de vis over de 4 diepe borden.

5. Voeg bij de bouillon de 50 g hoeveboter en de versneden bieslook. Giet over de vis, verdeel er de champignons rond en bestrooi met de pistachenoten. Garneer met de erwtenscheuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content