Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • boter
  • 1 kg lamsvlees (nek of schouder)
  • 3 grote wortelen
  • 1/2 courgette
  • 1/2 broccoli
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 blikje tomatenpuree (van 70 g)
  • 1 blik gepelde tomaten (van 400 g)
  • 1 flesje Westmalle (donker)
  • 2 blaadjes laurier rozemarijn
  • 1 boterham
  • 2 eetlepels mosterd
  • enkele takjes platte peterselie

Werkwijze

1. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien fijn.

2. Bak de uien aan in boter in een tajine.

3. Voeg het vlees toe en schroei het aan alle kanten toe op een hoog vuur.

4. Voeg de teentjes knoflook toe.

5. Snijd de wortelen, de courgette, de broccoli en de paprika's in stukken en voeg ze toe.

6. Voeg ook de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe.

7. Doe het flesje bier erbij.

Davidsfonds
© Davidsfonds

8. Voeg de laurier en de rozemarijn toe.

9. Smeer de mosterd op de boterham en leg hem op het vlees.

10. Laat 3 uur sudderen op een laag vuur.

11. Voeg bij het opdienen fijngehakte platte peterselie toe.

Uit: De mijne is de beste: Hét stoofvleesboek, Filip Jans, Carl Surmont en Luc De Raedemaeker (Manteau, 24,99 euro).

Voor 4 personen1. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien fijn. 2. Bak de uien aan in boter in een tajine. 3. Voeg het vlees toe en schroei het aan alle kanten toe op een hoog vuur. 4. Voeg de teentjes knoflook toe. 5. Snijd de wortelen, de courgette, de broccoli en de paprika's in stukken en voeg ze toe. 6. Voeg ook de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe. 7. Doe het flesje bier erbij. 8. Voeg de laurier en de rozemarijn toe. 9. Smeer de mosterd op de boterham en leg hem op het vlees. 10. Laat 3 uur sudderen op een laag vuur. 11. Voeg bij het opdienen fijngehakte platte peterselie toe.