Ingrediënten - voor 4:

1 Bressekip

350 g champignons

2 sjalotten

50 g boter

1 el olie

5 dl champagne

200 g zure room

1 eierdooier

Bereidingswijze:

Snij de kip in stukken. Maak de champignons schoon. Pel en snipper de sjalotten.

Verhit 30 g boter en de olie in een stoofpan. Bak de stukken kip rondom goudbruin.

Haal de kip uit de pan en voeg de gesnipperde sjalotten toe. Fruit de sjalotten al roerend glazig op laag vuur en voeg dan de kip weer toe. Giet er de champagne bij en kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat de kip 45 minuten stoven.

Smelt intussen de rest van de boter in een sauteerpan en bak de champignons 5 minuten al roerend. Hou opzij.

Roer de zure room en de eierdooier door elkaar. Haal de kip uit de pan. Giet de liaison in de pan en meng door de champagnesaus op zeer laag vuur tot de saus indikt (laat niet meer koken!). Kruid indien nodig bij.

Voeg de stukken kip weer toe aan de pan, samen met de gebakken champignons.

Laat het stoofpotje nog 5 minuten doorwarmen op laag vuur. Serveer.

Ingrediënten - voor 4:1 Bressekip350 g champignons2 sjalotten50 g boter1 el olie5 dl champagne200 g zure room1 eierdooier Bereidingswijze:Snij de kip in stukken. Maak de champignons schoon. Pel en snipper de sjalotten.Verhit 30 g boter en de olie in een stoofpan. Bak de stukken kip rondom goudbruin.Haal de kip uit de pan en voeg de gesnipperde sjalotten toe. Fruit de sjalotten al roerend glazig op laag vuur en voeg dan de kip weer toe. Giet er de champagne bij en kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat de kip 45 minuten stoven.Smelt intussen de rest van de boter in een sauteerpan en bak de champignons 5 minuten al roerend. Hou opzij.Roer de zure room en de eierdooier door elkaar. Haal de kip uit de pan. Giet de liaison in de pan en meng door de champagnesaus op zeer laag vuur tot de saus indikt (laat niet meer koken!). Kruid indien nodig bij.Voeg de stukken kip weer toe aan de pan, samen met de gebakken champignons. Laat het stoofpotje nog 5 minuten doorwarmen op laag vuur. Serveer.