Stoofpotje van kip met champagne en champignons

Voor 4 personen
  • 1 Bresse-kip
  • 350 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 50 g boter
  • 1 el olie
  • 5 dl champagne
  • 200 g zure room
  • 1 eierdooier
Bereiding
  1. Snijd de kip in stukken. Maak de champignons schoon. Pel en snipper de sjalotten.
  2. Verhit 30 g boter en de olie in een stoofpan. Bak de stukken kip rondom goudbruin.
  3. Haal de kip uit de pan en voeg de gesnipperde sjalotten toe. Fruit de sjalotten al roerend glazig op laag vuur en voeg dan de kip weer toe. Giet er de champagne bij en kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat de kip 45 minuten stoven.
  4. Smelt intussen de rest van de boter in een sauteerpan en bak de champignons 5 minuten al roerend. Houd opzij.
  5. Roer de zure room en de eierdooier door elkaar. Haal de kip uit de pan. Giet de liaison in de pan en meng door de champagnesaus op zeer laag vuur tot de saus indikt (laat niet meer koken!). Kruid indien nodig bij.
  6. Voeg de stukken kip weer toe aan de pan, samen met de gebakken champignons.
  7. Laat het stoofpotje van kip nog 5 minuten doorwarmen op laag vuur. Serveer.

Tip: gebruik voor dit stoofpotje als het kan een Bresse-kip. Het vlees is zeer mals en smaakvol. Ze hebben dan ook een luxeleventje geleid in het hart van La Bresse in Frankrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content