Voor 4 personen:
600 gram kippenborst
12 dikke, witte asperges
100 gram verse morieljes
200 gram kleine krielaardappeltjes
1 dl gevogeltebouillon
4 lenteuitjes
zout en peper
bieslook
De aardappeltjes schoonborstelen. De grote exemplaren doormidden snijden. De bouillon en de aardappelen in een ovenpot doen, afsluiten en in een oven van 180°C zetten. Ondertussen de asperges schillen en het houterige uiteinde verwijderen. De stengelgroente in stukken van 5 cm lang snijden. Na 10 minuten de asperges in de pot bij de aardappelen doen. Het vlees van de kippenborsten in blokjes snijden. De morieljes schoonborstelen. Vlees en paddestoelen in de pot doen en kruiden met zout en peper. Nog 10 minuten afgesloten terug in de oven zetten. De lente-uitjes toevoegen en alles afgesloten nog even in de oven zetten. De inhoud van de pot verdelen over diepe borden.
Tip:
In plaats van verse morieljes kan men ook 20 gram gedroogde morieljes gebruiken. Deze 1 uur laten weken, het weekwater zeven; laten inkoken en gebruiken in het stoofpotje.
Bereidingstijd: 40 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier