Voor 4:

olijfolie

2 fijngehakte sjalotten

500 g inktvistentakels

3 fijngehakte tenen knoflook

4 dl rode wijn

peper en zout

2 gepelde

ontpitte en in blokjes gesneden tomaten

100 g geblancheerde verse erwten

fijngesneden bladpeterselie

Bereidingswijze:

Verhit olie in een pan en fruit er de sjalot. Snij de octopus in stukjes van 1,5 cm lang en voeg samen met de knoflook toe aan de pan. Laat 1 min. meebakken. Blus met de rode wijn, kruid met peper en zout en laat 10 min. stoven op een laag vuur. Zet het vuur uit, voeg de tomatenblokjes en erwten toe en laat 1 min. doorwarmen. Werk af met de bladpeterselie. Serveer met brood.

Voor 4: olijfolie2 fijngehakte sjalotten500 g inktvistentakels3 fijngehakte tenen knoflook4 dl rode wijnpeper en zout2 gepeldeontpitte en in blokjes gesneden tomaten100 g geblancheerde verse erwtenfijngesneden bladpeterselieBereidingswijze:Verhit olie in een pan en fruit er de sjalot. Snij de octopus in stukjes van 1,5 cm lang en voeg samen met de knoflook toe aan de pan. Laat 1 min. meebakken. Blus met de rode wijn, kruid met peper en zout en laat 10 min. stoven op een laag vuur. Zet het vuur uit, voeg de tomatenblokjes en erwten toe en laat 1 min. doorwarmen. Werk af met de bladpeterselie. Serveer met brood.