Stoofpotje van harder (poon) met mosselen
10-06-2011, 15:37
Bijgewerkt op: 21-12-2023, 17:59
Voor 4 personen
- 4 moten harder van 120 g
- 1 kg mosselen
- 1 ui
- 1 wit van prei
- 1 stengel groene selder
- 4 jonge wortelen
- 1 kleine courgette
- 16 groene asperges
- 1/2 l witte wijn
- 1/2 dl room
- 2 eigelen
- 1 bosje salie
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- peper en zout
Bereiding
- De wortelen met een dunschiller mooi rond schillen. De courgette in blokjes snijden. De asperges schoonmaken. Deze groenten beetgaar koken in 1 l lichtjes gezouten water, uithalen en warm houden.
- De ui, selder en prei fijnsnijden en aanstoven in boter. De mosselen toevoegen met 1/2 l water, de witte wijn, laurier en tijm. Kruiden met peper en de mosselen open koken (enkele keren opschudden), uithalen en warm houden.
- Het mosselsap door een zeef gieten, de vismoten erin gaar pocheren, uithalen en warm houden.
- Het mosselsap binden met een beetje maĆÆsmeel en de room toevoegen. Twee eigelen met wat room mengen en op het laatst deze liaison toevoegen om schiften te vermijden.
- De vismoten, mosselen en groentjes in een potje of diep bord schikken. De salieblaadjes erover strooien, het gebonden mosselsap erover gieten en eventueel garneren met kervelpluksel en aspergescheutjes.
Tip: harder vind je in speciaalzaken op bestelling. Dit stoofpotje smaakt heerlijk met elke vissoort: poon, zeewolf, pollak Hou dus rekening met het visaanbod van de dag.
Voorbereiding : 15 minuten. Bereidingstijd : 15 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier