Stoofpotje van harder (poon) met mosselen

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 moten harder van 120 g
  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 1 stengel groene selder
  • 4 jonge wortelen
  • 1 kleine courgette
  • 16 groene asperges
  • 1/2 l witte wijn
  • 1/2 dl room
  • 2 eigelen
  • 1 bosje salie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • peper en zout
Bereiding
  1. De wortelen met een dunschiller mooi rond schillen. De courgette in blokjes snijden. De asperges schoonmaken. Deze groenten beetgaar koken in 1 l lichtjes gezouten water, uithalen en warm houden.
  2. De ui, selder en prei fijnsnijden en aanstoven in boter. De mosselen toevoegen met 1/2 l water, de witte wijn, laurier en tijm. Kruiden met peper en de mosselen open koken (enkele keren opschudden), uithalen en warm houden.
  3. Het mosselsap door een zeef gieten, de vismoten erin gaar pocheren, uithalen en warm houden.
  4. Het mosselsap binden met een beetje maĆÆsmeel en de room toevoegen. Twee eigelen met wat room mengen en op het laatst deze liaison toevoegen om schiften te vermijden.
  5. De vismoten, mosselen en groentjes in een potje of diep bord schikken. De salieblaadjes erover strooien, het gebonden mosselsap erover gieten en eventueel garneren met kervelpluksel en aspergescheutjes.

Tip: harder vind je in speciaalzaken op bestelling. Dit stoofpotje smaakt heerlijk met elke vissoort: poon, zeewolf, pollak Hou dus rekening met het visaanbod van de dag.

Voorbereiding : 15 minuten. Bereidingstijd : 15 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content