Stoofpot van wortelen en kalfslapjes

Voor 4 personen
  • 12 tot 16 jonge busselwortels
  • 1 in fijne ringen gesneden ui
  • 2 gepelde en geplette looktenen
  • 1 el olijfolie vierge extra
  • boter
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • zout, peper
  • 150 g erwtjes (eventueel diepvries)
  • 4 dunne kalfslapjes
Bereiding
  1. Schraap of schil de worteltjes en laat er nog een beetje van het loof aan. Laat de uiringen en de look slinken in olie en boter. Voeg de wortels toe en bevochtig met de bouillon. Voeg zout en peper toe. Laat 15 tot 20 minuten onder deksel koken.
  2. Voeg 3 tot 4 minuten (of iets meer als ze bevroren zijn) voor het einde de erwtjes toe. Bak intussen de kalfslapjes in een braadpan met wat boter. Kruid met peper en zout. Leg op warme borden bij de stoofpot van wortelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content