Stoofpot van schaap en kool
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
1 schapenbout met been (door de slager in plakken van 1 cm dik gesneden)
1 witte kool
10 middelgrote aardappelen
olie
een teentje knoflook
cayennepeper
zout
peper
een stenen ovenpot (stijl römertopf)
De buitenste bladeren van de witte kool verwijderen. De kool in reepjes snijden. De aardappelen schillen en wassen. Het vlees aan beide kanten braden en kruiden met cayennepeper, zout, peper en geperste knoflook. Het vlees en de kool in lagen in een stenen kookpot schikken. Op de laatste laag witte kool komen de aardappelen. De aangekoekte braadsappen uit de pan met een weinig water los koken en het vocht over de aardappelen gieten. De pot afsluiten, in een hete oven plaatsen en alles 45 minuten laten sudderen. Opdienen met mosterd.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier