Stoofpot van pastinaak en duif

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 uien
  • boter
  • 4 sneden gerookt spek
  • 2 pastinaken
  • 4 jonge duiven
  • peper
  • zout
  • 4 tenen knoflook
  • 4 takken tijm
  • 4 el gevogeltebouillon
Bereiding
  1. Stoof de fijngehakte ui aan in boter. Snij het spek in blokjes en doe bij de ui, laat zacht meebakken. Schil de pastinaak, snij fijn en doe in de pan.
  2. Bak de duiven langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en leg op de groenten.
  3. Voeg look, tijm en een klont boter toe en bevochtig met de bouillon. Dek af en zet 20 minuten in een oven van 180°C. Controleer de kruiding en serveer de stoofpot van pastinaak en duif meteen.

Recept: Alain Meessen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content