
Stoofpot van kip met erwten, morieljes en kervel
Voor 4:
Voor 4:
250 g verse erwten
4 dl room
100 g verse morieljes
boter
peper en zout
verse kervel
aardappelpuree
Voor de kip:
1 grote braadkip
3 fijngesneden wortelen
2 takken fijngesneden bleekselderij
10 peterseliestengels
3 gekneusde grote knoflooktenen
10 gekneusde zwarte peperkorrels
zout
Kook de kip gaar in licht gezouten kokend water met wortel, selderij, peterseliestengels, look, peperkorrels en zout. Giet af, laat uitlekken en enigszins afkoelen. Trek het vlees uit elkaar in onregelmatige repen. Blancheer de erwten 5 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat schrikken. Breng 4 dl van de kippenbouillon aan de kook en laat tot twee derde inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Voeg het vlees en de erwten toe en laat doorwarmen maar niet meer koken. Bak de morieljes krokant in boter en voeg toe aan de stoofpot. Kruid met peper en zout en werk af met kervel. Serveer met aardappelpuree.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier