Voor 4:

600 g kalkoenfilet

3 dl sherryazijn

boter

4 el donkere kandijsuiker (cassonade)

2 el mosterd (Dijon)

3 dl room

100 g oesterzwammen

4 el fijngehakte verse dragon

Snij de kalkoenfilet in grove stukken en marineer ze gedurende 1 uur in de sherryazijn (in de ijskast). Haal het vlees uit de azijn, dep het droog en bak het langs alle kanten aan in boter. Doe in een grote pot, voeg 1,5 dl azijn (van de marinade) toe, samen met de kandijsuiker en de mosterd. Stoof gedurende een tiental minuten, tot de azijn is ingekookt. Voeg de room toe en laat zacht stoven tot de saus is ingedikt.

Bak de oesterzwammen apart in boter goudbruin en knapperig en voeg ze bij de stoofpot.

Werk af met een scheut sherryazijn en fijngehakte dragon.

Tijd: 40 min + 1 uur marineren

Moeilijk: 1

Voor 4: 600 g kalkoenfilet3 dl sherryazijnboter4 el donkere kandijsuiker (cassonade)2 el mosterd (Dijon)3 dl room100 g oesterzwammen4 el fijngehakte verse dragonSnij de kalkoenfilet in grove stukken en marineer ze gedurende 1 uur in de sherryazijn (in de ijskast). Haal het vlees uit de azijn, dep het droog en bak het langs alle kanten aan in boter. Doe in een grote pot, voeg 1,5 dl azijn (van de marinade) toe, samen met de kandijsuiker en de mosterd. Stoof gedurende een tiental minuten, tot de azijn is ingekookt. Voeg de room toe en laat zacht stoven tot de saus is ingedikt.Bak de oesterzwammen apart in boter goudbruin en knapperig en voeg ze bij de stoofpot.Werk af met een scheut sherryazijn en fijngehakte dragon.Tijd: 40 min + 1 uur marinerenMoeilijk: 1