Stoofpot van kalkoen met oesterzwammen, room, kandijsuiker en sherryazijn

Laat de kalkoenstukjes eerst marineren vooraleer je ze in de stoofpot doet. Zo wordt het vlees heerlijk zacht en hemels van smaak.

Voor 4 personen

  • 600 g kalkoenfilet
  • 3 dl sherryazijn
  • boter
  • 4 el donkere kandijsuiker (cassonade)
  • 2 el mosterd (Dijon)
  • 3 dl room
  • 100 g oesterzwammen
  • 4 el fijngehakte verse dragon

Bereiding

1. Snijd de kalkoenfilet in grove stukken en marineer ze gedurende 1 uur in de sherryazijn (in de ijskast). Haal het vlees uit de azijn, dep het droog en bak het langs alle kanten aan in boter. Doe in een grote pot, voeg 1,5 dl azijn (van de marinade) toe, samen met de kandijsuiker en de mosterd. Stoof gedurende een tiental minuten, tot de azijn is ingekookt. Voeg de room toe en laat zacht stoven tot de saus is ingedikt.

2. Bak de oesterzwammen apart in boter goudbruin en knapperig en voeg ze bij de stoofpot.

3. Werk af met een scheut sherryazijn en fijngehakte dragon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content