Voor 4:
2 rode paprika’s
4 tomaten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
650 g steak of rosbief van Limousin-rund
boter
1 dl cognac
3 dl room (min. 35% VG)
peper en zout
tabasco
aardappelkroketten
gemengde salade
Breng water aan de kook en kook er de paprika’s 10 min. in. Haal uit de pan, laat schrikken onder koud stromend water en pel met een aardappelmes. Snij in vieren, verwijder zaad en zaadlijsten en snij de ene helft in repen, de andere in dobbelstenen.
Dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water, laat schrikken onder koud stromend water en wrijf er met de handen de pel af. Snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Snij de uien en knoflook fijn.
Snij de steak in repen. Bak aan in boter, voeg alle groenten behalve de tomaten toe en laat bijna gaar bakken. Blus met cognac en voeg room toe. Laat 2 min. inkoken tot sausdikte, voeg de tomaten toe en kruid met peper, zout en eventueel tabasco. Serveer met aardappelkroketten en salade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier