Steak met kruidenboter

2464073

Voor 4:

Steak met kruidenboter

Voor 4:

4 steaks van 150 g elk

boter

zwarte peper en grof zeezout

Voor de kruidenboter:

200 g ongezouten hoeveboter

1/3 bos peterselie

het sap van 1 citroen

peper en zout

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Hak de peterselie zeer fijn en meng met een vork onder de boter, samen met het citroensap, peper en zout. Zorg voor een gelijkmatig mengsel. Doe de boter op een vel aluminiumfolie, rol op en draai dicht tot een bonbon. De boter krijgt zo een cilindervorm. Laat zeker 30 min. opstijven in de ijskast.

Bak de steaks naar wens in boter, kruid met zwarte peper en grof zeezout. Serveer met garnituur naar keuze; van oudsher komen er salade met vinaigrette en frieten bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content