Steak met kruidenboter

Voor 4 personen
  • 4 steaks (elk 150 g)
  • boter
  • zwarte peper
  • grof zeezout
Kruidenboter
  • 200 g ongezouten hoeveboter
  • 1/3 bos peterselie
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
Bereiding
  1. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Hak de peterselie zeer fijn en meng met een vork onder de boter, samen met het citroensap, peper en zout. Zorg voor een gelijkmatig mengsel.
  2. Doe de boter op een vel aluminiumfolie, rol op en draai dicht tot een bonbon. De boter krijgt zo een cilindervorm. Laat zeker 30 min. opstijven in de ijskast.
  3. Bak de steaks naar wens in boter, kruid met zwarte peper en grof zeezout. Serveer met garnituur naar keuze. Steak met kruidenboter wordt gewoonlijk geserveerd met een salade met vinaigrette en frieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content