
Steak met kruidenboter
20-10-2011, 14:10
Voor 4:
Voor 4:
4 steaks van 150 g elk
boter
zwarte peper en grof zeezout
Voor de kruidenboter:
200 g ongezouten hoeveboter
1/3 bos peterselie
het sap van 1 citroen
peper en zout
Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Hak de peterselie zeer fijn en meng met een vork onder de boter, samen met het citroensap, peper en zout. Zorg voor een gelijkmatig mengsel. Doe de boter op een vel aluminiumfolie, rol op en draai dicht tot een bonbon. De boter krijgt zo een cilindervorm. Laat zeker 30 min. opstijven in de ijskast.
Bak de steaks naar wens in boter, kruid met zwarte peper en grof zeezout. Serveer met garnituur naar keuze; van oudsher komen er salade met vinaigrette en frieten bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier