Steak bearnaise

Voor 4 personen
  • 4 steaks (150 g elk)
  • boter
  • peper en zout
  • verse dunne frieten
Bearnaisesaus
  • 2 eierdooiers
  • 350 g geklaarde boter
  • cayennepeper
  • zout
  • 2 el fijngehakte verse dragon
Gastrique
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1,5 dl azijn
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 6 tot 10 dragonstengels
  • kruidentuil
  • 1 el geplette witte peperkorrels
Bereiding
  1. Maak eerst de gastrique. Doe de ingrediƫnten bij elkaar en laat het mengsel inkoken tot de helft.
  2. Klop de eierdooiers met een scheut van de gastrique los en nadien op zacht vuur tot schuim. Klop straalsgewijs en van het vuur de boter eronder. Wordt de saus te dik, roer dan wat gastrique eronder, citroensap of water. Kruid met cayennepeper en zout en roer de dragon eronder.
  3. Bak de steaks op een hevig vuur langs alle kanten aan in boter. Kruid ze met peper en zout en zet ze in een oven van 100Ā°C. Controleer de cuisson met een vleesthermometer. Het vlees moet binnenin 65Ā°C zijn, de steaks zijn dan tussen bleu en saignant. Serveer de steak bearnaise met verse dunne frieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content