Voor 4:
4 steaks van ongeveer 150 g elk
Boter
peper en zout
vers gemaakte dunne frieten
Voor de bearnaisesaus:
2 eierdooiers
350 g geklaarde boter
Cayennepeper
Zout
2 el fijngehakte verse dragon
Voor de gastrique:
3 dl droge witte wijn
1,5 dl azijn
1 fijngehakte sjalot
6 tot 10 dragonstengels
Kruidentuil
1 el geplette witte peperkorrels
Maak eerst de gastrique. Doe de ingrediënten bij elkaar en laat het mengsel inkoken tot de helft.
Klop de eierdooiers met een scheut van de gastrique los en nadien op zacht vuur tot schuim. Klop straalsgewijs en van het vuur de boter eronder. Wordt de saus te dik, roer dan wat gastrique eronder, citroensap of water. Kruid met cayennepeper en zout en roer de dragon eronder.
Bak de steaks op een hevig vuur langs alle kanten aan in boter. Kruid ze met peper en zout en zet ze in een oven van 100°C. Controleer de cuisson met een digitale sonde. Het vlees moet binnenin 65°C zijn, de steaks zijn dan tussen bleu en saignant. Serveer de steaks met de bearnaisesaus en vers gemaakte dunne frieten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier