Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 800 g doornhaai- of hondshaaimoten
  • 4 dikke preiwitten
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 1 dl visfumet of kippenbouillon
  • 2 1/2 dl room
  • 100 g boter
  • peper en zout

De prei wassen, schoonmaken, in grove repen snijden en in een beboterde magnetronschaal schikken. Op smaak brengen met peper en zout, bevochtigen met de visfumet of kippenbouillon, afdekken en een achttal minuten laten garen bij 850W.

De aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. De aardappelblokjes, de room en de haaimoten bij de preirepen voegen. Op smaak brengen met peper en zout, afdekken, opnieuw 8 minuten in de magnetron laten garen bij 850W en halverwege de bereidingstijd omroeren.

Het stoofvocht afgieten en even inkoken. Ondertussen de stoofschotel warm houden.

Het ingekookte stoofvocht opnieuw over de stoofschotel gieten. Eventueel versieren met enkele kwartjes hardgekookte eieren en wat peterselie. Serveren met een zachte aardappelpuree met gesnipperde bieslook.

Voorbereiding: 20 minuten.

Bereiding: 20 minuten.

De prei wassen, schoonmaken, in grove repen snijden en in een beboterde magnetronschaal schikken. Op smaak brengen met peper en zout, bevochtigen met de visfumet of kippenbouillon, afdekken en een achttal minuten laten garen bij 850W.De aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. De aardappelblokjes, de room en de haaimoten bij de preirepen voegen. Op smaak brengen met peper en zout, afdekken, opnieuw 8 minuten in de magnetron laten garen bij 850W en halverwege de bereidingstijd omroeren.Het stoofvocht afgieten en even inkoken. Ondertussen de stoofschotel warm houden.Het ingekookte stoofvocht opnieuw over de stoofschotel gieten. Eventueel versieren met enkele kwartjes hardgekookte eieren en wat peterselie. Serveren met een zachte aardappelpuree met gesnipperde bieslook. Voorbereiding: 20 minuten. Bereiding: 20 minuten.