Stamppot met peterselie en prei, chorizo en gepocheerd ei
Dit smaakvolle gerecht is voor iedereen een flinke beloning na een stevige werkdag.
Voor 4:
400 g bloemige aardappelen
150 g chorizoworst
1 scheut witte wijnazijn
4 verse eieren
1/2 prei
1/2 bundel platte peterselie
1 dl warme melk
30 g boter
peper, zout, nootmuskaat
Schil de aardappelen, kook gaar in zout water. Snij chorizo in blokjes en bak in droge pan. Leg op keukenpapier. Breng een pan met water aan de kook en voeg de azijn toe. Breek een ei in een pollepel. Doe de lepel in de pan met kokend water en draai de lepel voorzichtig om, zodat het ei in het water zweeft en stolt. Laat 3 min. pocheren en verwijder met een schuimspaan. Leg op keukenpapier. Pocheer ook de andere eieren.
Maak prei schoon en snij in rondjes. Was en hak de peterselie. Laat de prei 5 min. met de aardappelen koken. Giet kookvocht af en voeg prei, melk, boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Stamp, voeg chorizo en peterselie toe, roer om. Verdeel over ronde vormen, verwijder ze en leg het gepocheerde ei op de stamppot. Versier met gehakte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier