Spruitjessoep

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

500 g spruitjes

20 g boter

1 1/2 eetlepel bloem

3/4 l warme vleesbouillon

nootmuskaat

3 eetlepels madera

peper en zout

100 g gerookte spekblokjes

Snijd het harde deel onderaan de spruitjes weg en snijd ze dan in kwartjes. Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor. Laat al roerend twee minuten pruttelen zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet de bouillon op de bloem en breng hem onder voortdurend roeren aan de kook.

Voeg nu de spruitjes toe en kruid met nootmuskaat peper en zuinig zout. Laat de soep afgedekt 15 minuten rustig koken. Bak de spekreepjes krokant (zonder vetstof in een antikleefpan) en roer ze samen met de madera door de soep.

Tip: Je kunt deze soep ook mixen vóór je de spekjes toevoegt.

Bereidingstijd: 20 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content