Spruitjessoep

© Getty
Voor 4 personen
  • 500 g spruitjes
  • 20 g boter
  • 1,5 el bloem
  • 75 cl warme vleesbouillon
  • nootmuskaat
  • 3 el madera
  • peper
  • zout
  • 100 g gerookte spekblokjes
Bereiding
  1. Snijd het harde deel onderaan de spruitjes weg en snijd ze dan in kwartjes. Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor. Laat al roerend twee minuten pruttelen zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet de bouillon op de bloem en breng hem onder voortdurend roeren aan de kook.
  2. Voeg nu de spruitjes toe en kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout. Laat de soep afgedekt 15 minuten rustig koken. Bak de spekreepjes krokant (zonder vetstof in een antikleefpan) en roer ze samen met de madera door de spruitjessoep.

Tip
Je kunt de spruitjessoep ook mixen, doe dit voor je de spekjes toevoegt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content