Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1/2 kg spruiten
  • 100 g dik gesneden ontbijtspek
  • 2 eetlepels boter
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 3/4 liter (vlees)bouillon
  • nootmuskaat
  • 3 eetlepels madera of sherry
  • zwarte peper
  • zout

De spruiten overdwars doormidden snijden. Het spek in reepjes van 3 cm snijden. De boter in een ruime pan smelten. De bloem door de boter roeren en het mengsel twee minuten opwarmen zodat de bloemsmaak verdwijnt. De bouillon al roerende in de pan bij de bloem gieten. Onder voortdurend roeren aan de kook brengen en de spruiten toevoegen. Kruiden met een snuifje nootmuskaat, zwarte peper en slechts een weinig zout. De pan afdekken en de soep 15 minuten rustig laten koken. De spekreepjes krokant bakken en bij de soep doen. Op smaak brengen met madera of sherry en indien nodig bijkruiden met peper en zout.

De spruiten overdwars doormidden snijden. Het spek in reepjes van 3 cm snijden. De boter in een ruime pan smelten. De bloem door de boter roeren en het mengsel twee minuten opwarmen zodat de bloemsmaak verdwijnt. De bouillon al roerende in de pan bij de bloem gieten. Onder voortdurend roeren aan de kook brengen en de spruiten toevoegen. Kruiden met een snuifje nootmuskaat, zwarte peper en slechts een weinig zout. De pan afdekken en de soep 15 minuten rustig laten koken. De spekreepjes krokant bakken en bij de soep doen. Op smaak brengen met madera of sherry en indien nodig bijkruiden met peper en zout.