Spruiten met kastanjes

© Getty

Spruiten combineren goed met allerlei soorten noten, zo kun je in plaats van kastanjes ook amandelen of walnoten gebruiken.

Voor 4 personen
  • 1 kg grote spruiten
  • 500 g kastanjes
  • 2 el boter
  • 1 stengel bleekselderij
  • 25 cl droge witte wijn
  • zout
Bereiding
  1. Kruis de kastanjes aan de vlakke kant met een scherp mes in. Leg de kastanjes op een bakplaat en pof ze in een voorverwarmde oven. Verwijder schillen en vliezen.
  2. Snijd de spruiten in vier en de stengel bleekselder in schijfjes. Doe de kastanjes met de versneden groenten in een stoofpan met gesmolten boter.
  3. Laat alles 5 minuten fruiten, voeg de wijn en wat zout toe, breng alles aan de kook en laat onder deksel zachtjes Ā±10 minuten stoven tot al het vocht is opgenomen.
  4. Serveer de spruiten en kastanjes met gebakken worst of bij gebraden gevogelte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content