Spring rolls met wasabimayonaise, chilidip en kimchi

Voor 4 personen
  • 2 gewone komkommers of 5 kleine
  • 2 bio-eieren
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl sesamolie
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • zout en peper
  • 1 avocado
  • sap van 2 limoenen
  • 1 el wasabi
  • 100 ml mayonaise
  • 3 el nam pla (vissaus, te vervangen door sojasaus)
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 1 druppel sesamolie
  • 12-16 vierkante rijstvellen
  • klein bosje koriander
  • 115 g kimchi
  • 1 el zwartesesamzaad
  • 2 vellen rijstpapier, gefrituurd
  • 8 sprietjes bieslook
Bereiding
  1. Snij de ongeschilde komkommers in plakken van 0,5 cm, snij de plakken in 3 reepjes. Klop de eieren los met sojasaus, sesamzaad, sesamolie en lente-ui. Bak een omelet.
  2. Snij de avocado in reepjes, besprenkel met een deel van het limoensap. Meng de wasabi met de mayonaise. Maak een chilidip van de nam pla, limoensap, rode peper en sesamolie. Week de vierkante rijstvellen in lauwwarm water. Beleg ze met komkommerplakjes, reepjes omelet en avocado, een takje koriander en reepjes kimchi en vouw ze op tot spring rolls. Halveer ze, leg ze op een bord.
  3. Frituur het rijstpapier in wat neutrale olie (bv. rijstolie), laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Garneer de spring rolls met wasabimayonaise, chilidip, zwartesesamzaadjes en gefrituurd rijstpapier. Heb je komkommer over, snij die dan in julienne en leg er wat naast de spring rolls. Steek er om af te werken bieslook in.

Snelle kimchi 
Je kunt kimchi kopen in de speciaalzaak of zelf een snelle versie maken voor bij deze spring rolls. Meng hiervoor 250 g fijngesneden Chinese kool met 1 tl geraspte, verse gemberwortel, 1 teen geraspte knoflook, 1 el sojasaus, 1 tl chilivlokken, sap van 1 kleine limoen, 1 el water, 3 tl sambal oelek en kneed een tiental minuten.Laat een uurtje marineren.

Uit: Leafs – Vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin, Carola de Kanter & Mitchell van Voorbergen (uitg. Good Cook).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content