Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g spliterwten
  • 2 stengels selderij, zeer fijn gesneden
  • 50 g lichtgerookt spek, in reepjes
  • 1 blikje ansjovis, klein gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • een scheut rode wijn
  • 1 kl mosterd
  • een scheut worcestersaus
  • een scheut notenolie

Kook de spliterwten juist gaar (zie aanwijzingen op de verpakking) en giet het kookvocht af. Zet de erwten weer op klein vuur met een scheut wijn, worcestersaus, een weinig notenolie, mosterd, geperst knoflook, zeer fijn gesneden selderij en fijngehakte ansjovis.

Laat enkele minuten zachtjes stoven en dien op in cappuccinokopjes.

Kook de spliterwten juist gaar (zie aanwijzingen op de verpakking) en giet het kookvocht af. Zet de erwten weer op klein vuur met een scheut wijn, worcestersaus, een weinig notenolie, mosterd, geperst knoflook, zeer fijn gesneden selderij en fijngehakte ansjovis.Laat enkele minuten zachtjes stoven en dien op in cappuccinokopjes.