Ingrediënten

Nodig voor zes:

Zanddeeg:

  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 lepel olie
  • 1 ei
  • 1 snuifje zout.

Vulling:

  • 1 pakje diepvriesspinazie van 450 g
  • 1 blikje zalm (450 g) of verse zalm
  • 3 eieren
  • 1 dl melk
  • peper en zout

Maak een deeg met de bloem, de boter, de olie, het ei en een snuifje zout. Rol dit deeg voorzichtig uit met een deegrol of duw het uit met de vingertoppen en bekleed er een taartvorm van 22 à 24 cm doorsnede mee (de binnenkant van de vorm eerst invetten en met bloem bestuiven). Verdeel de uitgelekte zalm over het deeg. Leg hier de ontdooide en goed uitgelekte spinazie op. Overgiet met het geklutste mengsel van de eieren, melk, peper en zout. Laat de taart gedurende 30 minuten bakken in een oven van 200° C. Dien de taart warm op.

Maak een deeg met de bloem, de boter, de olie, het ei en een snuifje zout. Rol dit deeg voorzichtig uit met een deegrol of duw het uit met de vingertoppen en bekleed er een taartvorm van 22 à 24 cm doorsnede mee (de binnenkant van de vorm eerst invetten en met bloem bestuiven). Verdeel de uitgelekte zalm over het deeg. Leg hier de ontdooide en goed uitgelekte spinazie op. Overgiet met het geklutste mengsel van de eieren, melk, peper en zout. Laat de taart gedurende 30 minuten bakken in een oven van 200° C. Dien de taart warm op.