Spinaziesoufflé

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

1 sjalot

1 teen knoflook

1 klontje boter

200 g jonge bladspinazie

zout

zwarte peper

Voor de soufflé :

25 g boter

1 el bloem

1,5 dl melk

3 eierdooiers

foelie

chilipeper

100 g pittige geitenkaas

3 eiwitten

boter

geraspte parmezaankaas voor de vormpjes

Voor de afwerking :

4 el room

boter voor de bakplaat

Laat de boter smelten in een grote pan en fruit de gesnipperde sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg de spinazie toe en bak enkele minuten op een matig vuur. Kruid met zout en peper en doe de inhoud van de pan in een zeef. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet vier soufflévormpjes in met boter en bestrooi ze met geraspte parmezaan.

Laat de boter voor de soufflé smelten in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer tot een gladde saus en laat 1 minuut zacht koken. Laat de saus even afkoelen alvorens de eierdooiers en spinazie toe te voegen. Kruid met foelie en chilipeper. Verkruimel de geitenkaas en roer hem door de spinazie.

Sla ten slotte de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door het soufflémengsel. Verdeel het soufflémengsel over de vormpjes en zet ze in een warmwaterbad. Zet dit 20 minuten in de oven. Haal de soufflés uit de oven en laat ze afkoelen.

Haal de soufflés uit de vormpjes en leg ze op een ingevette bakplaat. Lepel de room over de soufflés en zet ze 20 minuten in de oven (eveneens op 200°C). Dien onmiddellijk op, eventueel met een tomatenvinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content