Ingrediënten

  • 500 g spinazie
  • 1 wit van prei
  • 1 ui
  • 1 tak bleekselderie
  • 2 aardappelen geschild
  • 2 l groentebouillon
  • 1 dl room
  • 50 g boter
  • 2 sneden oud brood

Was de prei. Snij de prei, de bleekselderie, de ui en de aardappelen klein en stoof gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon toe en kook gaar. Voeg de spinazie op het laatste moment toe.

Mix de soep glad en meng met een scheutje room. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Dien op met gebakken korstjes brood.

Tip: Van gekookte spinazie geen restjes bewaren omdat nitraat in het blad kan worden omgezet in nitriet.

Was de prei. Snij de prei, de bleekselderie, de ui en de aardappelen klein en stoof gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon toe en kook gaar. Voeg de spinazie op het laatste moment toe. Mix de soep glad en meng met een scheutje room. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Dien op met gebakken korstjes brood. Tip: Van gekookte spinazie geen restjes bewaren omdat nitraat in het blad kan worden omgezet in nitriet.