Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 500 g sojascheuten
  • 1 koffielepel sumak
  • 40 g Japanse spaghetti
  • 1 kg spinazie
  • 1 plantje bieslook
  • 120 g sojamelk
  • 1 koffielepel mosterd
  • 100 g ontkiemde granen
  • peper en zout
  • 2 dl olijfolie
  • 1 tomaat, in stukjes gesneden

De granen 6 dagen op water leggen en regelmatig bevochtigen zodat de kiemen uitschieten. De spinazie ontdoen van de middennerf en wassen. De sojascheuten ontdoen van het groene uiteinde. De spaghetti bakken in olie, kruiden en op keukenpapier laten drogen. Per persoon drie blaadjes spinazie openleggen. De sojascheuten in een beetje olie met peper, zout en sumak kort bakken en laten afkoelen. De sojascheuten verdelen over de blaadjes spinazie. De spaghetti en bieslookstengels op de soja schikken. De spinazie oprollen en de rolletjes op een beboterde ovenplaat leggen. 3 minuten bakken in een oven van 200° C. De sojamelk aan de kook brengen, van het vuur nemen en de mosterd en stukjes tomaat toevoegen. Op ieder bord 3 rolletjes leggen en overgieten met saus. Versieren met afgeknipte graankiemen.

De granen 6 dagen op water leggen en regelmatig bevochtigen zodat de kiemen uitschieten. De spinazie ontdoen van de middennerf en wassen. De sojascheuten ontdoen van het groene uiteinde. De spaghetti bakken in olie, kruiden en op keukenpapier laten drogen. Per persoon drie blaadjes spinazie openleggen. De sojascheuten in een beetje olie met peper, zout en sumak kort bakken en laten afkoelen. De sojascheuten verdelen over de blaadjes spinazie. De spaghetti en bieslookstengels op de soja schikken. De spinazie oprollen en de rolletjes op een beboterde ovenplaat leggen. 3 minuten bakken in een oven van 200° C. De sojamelk aan de kook brengen, van het vuur nemen en de mosterd en stukjes tomaat toevoegen. Op ieder bord 3 rolletjes leggen en overgieten met saus. Versieren met afgeknipte graankiemen.