Spinazieballetjes met pecorino en mascarponesaus

Frituur de zelfgemaakte balletjes van pecorino en spinazie en dip ze in een smeuïge mascarponesaus.

Voor 4 personen

  • 1 kg spinazie
  • boter
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • versgeraspte nootmuskaat (ca.1/3 tl)
  • 1 ei
  • 30 g geraspte pecorino (kaas)
  • 2 handenvol broodkruim

Voor de saus:

  • 4 el mascarpone
  • 4 el room
  • 3 el sojasaus
  • peper

1. Maak de spinazie schoon, stoof op zacht vuur in boter met de knoflook. Laat wat afkoelen en duw er zoveel mogelijk vocht uit.

2. Hak de spinazie fijn in de pan en kruid met nootmuskaat. Voeg het ei en de pecorino toe, meng goed. Vorm er balletjes van (ca. 2,5 cm dik). Rol in broodkruim. Laat 20 min. rusten in de koelkast. Frituur 20 sec. in hete olie.

3. Maak de saus: roer de mascarpone los met de room, voeg de sojasaus toe en roer tot een gladde saus. Kruid licht met peper.

4. Serveer de balletjes met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content