Spinazie met sesamsaus

6729839

Dit is, naast misosoep, een van de eerste gerechten die jonge Japanners op de basisschool leren koken. Je ziet het vaak in bentodoosjes. Het geeft niet alleen een mooie groene kleur, maar is ook een belangrijk ingrediënt voor het evenwicht in de doos. Het geheim van dit recept zit hem in het malen van de sesamzaadjes terwijl ze nog warm zijn. Dit brengt hun volle smaak tot uiting.

Dit is, naast misosoep, een van de eerste gerechten die jonge Japanners op de basisschool leren koken. Je ziet het vaak in bentodoosjes. Het geeft niet alleen een mooie groene kleur, maar is ook een belangrijk ingrediënt voor het evenwicht in de doos. Het geheim van dit recept zit hem in het malen van de sesamzaadjes terwijl ze nog warm zijn. Dit brengt hun volle smaak tot uiting.

Ingrediënten

  • 500 g spinazie
  • 3 el sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1 el mirin
  • 1 el dashibouillon

Bereiding

  1. Blancheer de spinazie gedurende enkele seconden in kokend zout water en giet de spinazie af. Laat afkoelen in ijskoud water en knijp het vocht eruit.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder olie tot ze een lekkere geur vrijgeven. Giet de sesamzaadjes in de kom van de keukenrobot terwijl ze nog warm zijn. Maal de zaadjes kort maar maak er geen poeder van.
  3. Voeg er de sojasaus, suiker, mirin en dashibouillon aan toe en mix goed. Meng de spinazie met de sesamsaus en serveer.

De spinazie kun je ook perfect vervangen door prinsessenboontjes.

Uit:Tokyo Street Food, Tom Vandenberghe, Luk Thys, Miho Shibuya en Tomoko Kaji (Uitgeverij Lannoo, € 22,50)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content