Ingrediënten

  • 500 g spinazie
  • 3 el sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1 el mirin
  • 1 el dashibouillon

Bereiding

  1. Blancheer de spinazie gedurende enkele seconden in kokend zout water en giet de spinazie af. Laat afkoelen in ijskoud water en knijp het vocht eruit.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder olie tot ze een lekkere geur vrijgeven. Giet de sesamzaadjes in de kom van de keukenrobot terwijl ze nog warm zijn. Maal de zaadjes kort maar maak er geen poeder van.
  3. Voeg er de sojasaus, suiker, mirin en dashibouillon aan toe en mix goed. Meng de spinazie met de sesamsaus en serveer.

De spinazie kun je ook perfect vervangen door prinsessenboontjes.

Uit:Tokyo Street Food, Tom Vandenberghe, Luk Thys, Miho Shibuya en Tomoko Kaji (Uitgeverij Lannoo, € 22,50)

De spinazie kun je ook perfect vervangen door prinsessenboontjes.