Spiesjes van kalfszwezerik met Gandaham en parelhoen

© Diane Hendrikx Voor 4:
Voor 4:
Vlees:
8 plakjes Gandaham
4 parelhoenfilets
400 g kalfszwezeriken
1 l gevogeltebouillon
20 cl witte wijn
Saus:
20 cl gevogeltebouillon
5 cl witte wijn
4 à 6 blaadjes salie
Room, koude boter (of ander bindmiddel)
Groenten:
1/2 spitskool (of 1/4 wittekool)
2 wortelen
klontje boter
Puree:
8 middelgrote aardappelen
klontje boter
1/2 kopje warme melk
50 g geraspte parmezaankaas
peper en zout (eventueel een snuifje nootmuskaat)
Garnituur:
geblancheerde bladeren spitskool
Spoel de zwezeriken en laat 2 uur in koud water staan. Breng gevogeltebouillon en witte wijn aan de kook. Laat de zwezeriken daarin 20 minuten tegen het kookpunt aan garen. Laat afkoelen in de bouillon. Verwijder de vliezen en snij in plakjes van ca.1 cm.
Droog de ham knapperig in de oven op 100°C.
Bak de parelhoenfilets goudbruin en snij in plakjes.
Saus: laat bouillon en wijn met de salie inkoken tot de helft. Kruid met peper en zout en bind met klontjes koude boter. Werk af met een scheutje room
Schil de aardappelen, kook gaar, pureer met boter en warme melk. Kruid met peper, zout en eventueel nootmuskaat. Meng met de parmezaan.
Snipper de kool in flinters, blancheer en verfris. Maak de wortelen schoon, snij in julienne en roerbak beide groenten beetgaar. Kruid met peper en zout.
Maak spiesjes van parelhoen, zwezerik en ham. Breng de puree in een vormpje op het bord. Schik de groenten in het geblancheerde koolblad. Giet de saus uit.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier