Spiesjes met worstjes en peertjes

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen :

18 kleine varkensworstjes,

12 kleine peertjes op stroop,

250g tarwegraantjes,

2 dl frambozencoulis,

boter en olie,

peper & zout

Laat de peertjes uitlekken in een vergiet. Meet 2 dl sap af. Steek de worstjes en de peertjes afwisselend op spiesjes. Kook de graantjes gaar zoals aangegeven op de verpakking. Bak de spiesjes in een grote pan, in een mengsel van boter en olie, of leg ze in een braadslee en zet ze een tiental minuten onder de ovengrill. Keer de spiesjes regelmatig om. Kruid ze met peper en zout. Vermeng de frambozencoulis met het perensap en verwarm op een zacht vuur. Schik de spiesjes op de warme graantjes en schep er een likje saus op. Serveer de rest van de saus apart.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content