Spiesjes met een slaatje in een handomdraai

  • Moeilijkheid

Voor de spiesjes:

2 parelhoenfilets

2 grote chipolataworsten of 4 kleine kruiden worstjes

1 varkenshaasje

2 dikke plakken gerookt spek

8 ansjovisfilets (liefst in olie, niet in zout)

een tiental kleine kersttomaatjes

Voor de marinade:

4 limoenen

5 eetlepels olijfolie

1 piment

4 laurierblaadjes

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

zout

peper

Voor het slaatje:

2 rode paprika’s

2 groene paprika’s

2 teentjes knoflook

1 bosje basilicum

5 cl olijfolie

1 theelepel Provençaalse kruiden

zout

peper

Giet het sap van de citroenen in een slakom en doe er de olie en de kruiden bij, de laurier en de in reepjes gesneden piment, zout en peper. Snijd de parelhoenfilets in de dikte doormidden en daarna nog een keer in de lengte. Snijd het varkenshaasje in vier gelijke stukken, het gerookt spek in acht stukken, de chipolataworst in vieren. Leg de stukken vlees in een schotel en overgiet ze met de citroenmarinade. Dek af met huishoudfolie en laat twee uur marineren. Prik op de spiesje afwisselend een stukje parelhoen, een stuk spek, een tomaatje met een ansjovis er rond, een stukje varkenshaas, een laurierblad, een worstje

Leg de spiesjes in een schotel en overgiet ze opnieuw met de marinade. Laat de spiesjes nu 10 minuten op de ovenrooster grillen, in de grillstand.

Het slaatje:

Was de paprika’s en snijd ze in brede repen. Pocheer deze in een pan met kokend zout water. Hak het knoflook en de basilicum fijn. Laat de paprika’s uitlekken en bak ze in een pan met olijfolie. Voeg tijdens het bakken zout en peper toe, daarna de tomaten en het knoflook. Bak de ingrediënten tien minuten terwijl je ze omroert. Laat afkoelen in een slakom, afgedekt met folie, voor je serveert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content