Spiesje van kippenlevers met whiskymarinade en gevulde tomaten

  • Moeilijkheid

500g kippenlever

4 tomaten

50g maïs

50g gekookte wilde rijst

1 dl witte wijn

100g mayonaise

1 eetlepel koriander, kervel of oregano

Voor de marinade:

1 dl whisky

1 dl olijfolie

0,5 dl sesamolie

1 eetlepel geraspte gember

10 gesnipperde bosuitjes

5 gekneusde teentjes knoflook

Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg de kippenlevertjes er minstens twaalf uur van tevoren in. Snij het hoedje van de tomaten, lepel het vlees eruit en snij dat in kleine stukjes. Meng de stukjes door de maïs en de rijst en laat even sudderen in hete olijfolie met de verse tuinkruiden. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Vul de tomaten met het rijstmengsel en dek af met de hoedjes. Schik ze in een ingevette ovenschotel en warm de oven voor tot 200°C.

Haal de levertjes uit de marinade en steek ze op een spies of schik ze in een grillklem. Kruid met vlees- of barbecuekruiden. Roer druppelsgewijs de marinade door de mayonaise tot je een smakelijk sausje krijgt. Zet de tomaten 15 minuten in de hete oven en rooster de levertjes intussen ongeveer 5 minuten op hete kolen. Gebruik extra vuurkruiden voor hun aroma. Schik telkens een spiesje op een bord met een gevulde tomaat en een lepeltje saus.

Variatie

Je kan als marinade voor dit gerecht ook 0,5 dl whisky toevoegen aan de basisvleesmarinade. Een slaatje met whiskyvinaigrette weet ook te bekoren. En wat dacht je van een spiesje van kippenvleugeltjes? Lekker, maar wel 5 minuten langer laten grillen dan de levertjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content