Spiesje van ananas met rozemarijn, jus met vanille en rum, amandelijs
10-06-2011, 12:58
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:27
Voor 4 personen :
Voor 4 personen :
1 ananas
4 rozemarijntakjes
suiker
1 vanillestok
1 dl rum
1 el boter
4 bolletjes amandelijs
150 g chocolade, gesmolten in warmwaterbad
Snij de schil van de ananas en verdeel het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de rozemarijnblaadjes van de takjes en steek de blokjes ananas aan de takjes (4 per persoon).
Verwarm de boter in een pan en kleur de ananas licht, voeg de vanillestok toe. Bestrooi met suiker en laat de ananas karameliseren. Flambeer voorzichtig met de rum en voeg wat water toe. Laat de saus inkoken en serveer met een bolletje ijs en chocoladesaus.
Recept: Benoit Dewitte
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier