Ingrediënten

Voor 10 spiesen:

  • 500 g gehakte biefstuk
  • 2 el zacht chilipoeder
  • 2 el balsamico
  • 2 geplette knoflookteentjes
  • 1 el komijnzaadjes
  • 1 el bloem
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el zwarte peper
  • 20 laurierblaadjes
  • 10 verse zilveruitjes
  • 8 sneden licht roggebrood

Mix het vlees en alle kruiden (niet de laurier) in een grote kom. Laat een nacht in de koelkast staan. Pel en halveer de uitjes. Rol van het vlees balletjes van 3 cm. Steek achtereenvolgens drie balletjes, ui en een laurierblad op de spiesen.

Grill 8 tot 10 min. aan elke kant, draai geregeld om. Gril het brood lichtjes en leg op elk stuk een spies met een lepel zelfgemaakte tomatensaus (klik hier voor het recept).

Mix het vlees en alle kruiden (niet de laurier) in een grote kom. Laat een nacht in de koelkast staan. Pel en halveer de uitjes. Rol van het vlees balletjes van 3 cm. Steek achtereenvolgens drie balletjes, ui en een laurierblad op de spiesen. Grill 8 tot 10 min. aan elke kant, draai geregeld om. Gril het brood lichtjes en leg op elk stuk een spies met een lepel zelfgemaakte tomatensaus (klik hier voor het recept).