Voor 4 à 6:
900 g magere spiering
200 g fijngehakte uien
33 cl Achouffe-bier
2 dl kalfsfond
3 à 4 el donkere suiker
30 g reuzel
1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)
1 ongepeld teentje knoflook
zout
versgemalen peper
De spiering verdelen in dunne lapjes van ongeveer 40 g. De reuzel smelten in een pan met antikleeflaag. Hierin de varkenslapjes gedurende 1 minuut aan iedere kant dichtschroeien. Het vlees uit de pan halen, laten uitlekken en apart houden op een schotel. De uien glazig laten worden in de reuzel waarin het vlees werd aangebakken. De uien uit de pan halen en opzij houden.
De pan blussen met een scheut bier zodat alle bakresten loskomen. In een kleine gietijzeren pan het vlees en de uien in laagjes schikken. Bestrooien met suiker en er het kruidentuiltje tussensteken. Het bier en de kalfsfond erover gieten en het geheel met het teentje knoflook aan de kook brengen. De oven voorverwarmen tot 180° C. Hierin de karbonaden onder deksel gedurende minstens een uur laten garen. Deze zoetzure schotel past goed bij tagliatelle.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier