Spiegelei met grijze garnalen en bieslook

Voor 4:

Voor 4:

boter

4 eieren

peper en zout

100 g versgepelde grijze garnalen

1 el fijngehakt bieslook

Verwarm een pan met antikleeflaag en smelt er wat boter in. Kruid de boter met peper en zout en breek er de eieren een voor een in. Bak ze voor een mooi resultaat zelfs apart. Laat op zacht vuur het eiwit stollen, de dooier moet vloeibaar blijven en de randen van het eiwit mogen niet bruin kleuren. Schik op de borden en bestrooi met garnalen en bieslook. Serveer meteen.

Tip: kruid voor een mooie presentatie de eieren zelf niet met peper en zout. Peper maakt tijdens het bakken vlekken op de eieren en zout maakt gaatjes in het eiwit. Bestrooi eventueel met wat peper vlak voor het serveren, maar serveer peper en zout sowieso apart. Eventueel kan men de spiegeleieren ook individueel bakken in langs de binnenkant ingevette metalen vormen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content