Voor 4 personen:
500 gram mosselen
500 gram kokkels
400 gram inktvis
200 gram garnalen
Â1/2 bosje peterselie
8 eetlepels olijfolie
zout
2 knoflookteentjes
Â1/2 rode paprika
Â1/2 glas droge witte wijn
250 gram gepelde tomaten uit blik
500 gram pasta
Borstel de mosselen onder stromend water. Snijd de inktvis in stukjes, pel de garnalen en hak de peterselie fijn. Doe de mosselen in een grote pan met 2 eetlepels olijfolie. Doe hetzelfde met de kokkels. Dek beide pannen af en kook de schelpdieren 8 minuten. Schud regelmatig op. Gooi ongeopende mosselen en kokkels weg. Giet het kookvocht door een fijne zeef. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg er de fijngeperste knoflook aan toe. Doe er de fijngesneden paprika en de helft van de peterselie bij. Roer de stukjes inktvis erdoor en laat ze eventjes meebakken. Giet de wijn erbij. Laat het geheel ongeveer 15 minuten afgedekt op een zacht vuurtje sudderen. Pureer de tomaten. Roer de tomaten door de saus als de wijn verdampt is. Laat 10 minuten zacht koken en roer regelmatig. Voeg er de mosselen, de kokkels en garnalen aan toe, laat nog 5 minuten sudderen en giet het gezeefde kookvocht van de schelpdieren erbij. Kook ondertussen de spaghetti ‘al dente’ (beetgaar) en schik de pasta vervolgens in een schaal. Giet de saus eroverheen en werk af met de rest van de peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier