Spaghetti vongole

© Getty

Voor 4 personen
  • 400 g spaghetti
  • 1 kg vongole
  • 2 tenen knoflook
  • 1 peperoncino
  • 1 stuk gepelde gember
  • bladpeterselie
  • 1 dl Noilly Prat of droge witte wijn
  • peper
  • olijfolie
  • geroosterde pijnboompitten
Bereiding
  1. Snij knoflook en gember fijn. Ontdoe een handvol bladpeterselie van steeltjes en hak fijn. Kook de spaghetti al dente. Fruit de fijngesnipperde knoflook lichtjes in een grote pan en voeg er de fijngesneden en ontpitte peperoncino bij, evenals de gember.
  2. Doe de schelpjes in de pan en zet op groot vuur. Schud ze regelmatig op met het deksel op de pan. Giet Noilly Prat in de pan en voeg peper en platte peterselie toe. Giet het kookvocht van de pasta af.
  3. Meng de open schelpen met de pasta en dien op in diepe borden. Bestrooi de spaghetti vongole met pijnboompitten en bladpeterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content